Programmapunten

Hierbij presenteer ik, als voorzitter van BCFA, met trots onze programmapunten.

Deze punten zijn zorgvuldig ontwikkeld met als doel onze associatie te versterken, onze aanwezigheid binnen de doelgroep te vergroten en nieuwe leden aan te trekken.

Met deze programma’s streven we ernaar om een dynamische en ondersteunende community te creëren voor alle leden, waarbij we hun professionele groei en ontwikkeling bevorderen.

Elk programmapunt is gericht op het versterken van onze missie en het vervullen van onze verplichtingen aan onze leden en de bredere community waarin we actief zijn.

Edwig Tanghe

Organiseren van community-building evenementen

We gaan regelmatig bijeenkomsten, workshops en netwerkevenementen organiseren om de kennis en vaardigheden van onze leden te verbeteren.

Hiermee willen we onze BCFA-community versterken en de onderlinge banden tussen de leden versterken.

Tegelijkertijd streven we ernaar om onze associatie te positioneren als een waardevolle bron van professionele ontwikkeling.

Bevorderen van diversiteit en inclusie

We streven actief naar diversiteit en inclusie binnen onze associatie, waarbij we ons inzetten voor een omgeving waarin alle leden, ongeacht hun achtergrond, cultuur of geslacht, zich gewaardeerd en gehoord voelen.

Door een inclusieve benadering willen we een gemeenschap creëren die iedereen omarmt en waarin elk individu de kans krijgt om volledig deel te nemen en bij te dragen aan onze gezamenlijke doelen.

Internationale samenwerking stimuleren

We hebben als doel om onze associatie internationaal te profileren en onze banden met andere organisaties wereldwijd te versterken.

Dit willen we bereiken door samen te werken met internationale partners en organisaties.

Dit omvat deelname aan conferenties, beurzen en online platforms om onze zichtbaarheid te vergroten en ons netwerk uit te breiden, zowel nationaal als internationaal.

Stakeholder - engagement verbeteren

Wij zullen actief in gesprek gaan met relevante stakeholders, zoals beleidsmakers, brancheorganisaties en academische instellingen, om onze belangen te behartigen, kennis uit te wisselen en synergieën te ontdekken.

Duurzaamheidsinitiatieven ondersteunen

Wij zullen duurzaamheidsinitiatieven binnen ons vakgebied ondersteunen en aanmoedigen, bijvoorbeeld door het promoten van milieuvriendelijke praktijken, circulaire economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ethische richtlijnen ontwikkelen

Wij zullen ethische richtlijnen ontwikkelen en promoten binnen onze associatie, om de professionele standaarden te verhogen en het vertrouwen van het publiek in onze leden te vergroten.