Crowdfunding

Mardi, Février 24, 2015 - 18:00
Orateur : Luc Colebunders
Galerie Verbeeck-Van Dyck
Verbindingsdok-westkaai 12
2000 antwerpen
Belgique

Luc Colebunders is sinds februari 2014 voorzitter van de Belgische Crowdfunding Federatie (www.BCF-vzw). Deze koepelorganisatie werd opgericht door de crowdfundingsector zoals besproken werd in de conclusies van de studie die in 2013 werd uitgewerkt door Agentschap Ondernemen in opdracht van de Vlaamse overheid met als belangrijkste uitgangspunt : "Crowdfunding : actiegericht onderzoek tot stimuleren van crowdfunding als financieringswijze van (startende) ondernemingen via het opzetten van een digitaal en kennisplatform.

Luc Colebunders was in het verleden werkzaam in de private bankingdiensten van KBC. Door zijn overtuiging in de onafhankelijke financiële dienstverlening stapte hij over naar vermogensbeheerder NLM Investment Services die in 2005
geïntegreerd werd binnen de activiteiten van de vermogensbeheerder Merit Capital. In 2007 vroeg hij het statuut aan van bankmakelaar wat hij ook verkreeg eind 2007. Zijn passie voor nieuwe financiële technologieën en innovaties brengt hem in 2007 voor het eerst in contact met crowdfunding en in 2013 richtte hij samen met een aantal partners het crowdfundingplatform CROFUN op (www.crofun.be)